-Pre treninga obavezno uradite zagrevanje celog tela, a nakon treninga istezanje.

-Kod izvođenja svih vežbi izutetno je bitan položaj tela. Ispravite leđa, zategnite stomak, gledajte pravo (ukoliko drugačije nije navedeno u uputstvu za izvođenje vežbe).

-Često se postavlja pitanje:“Sa kojom gumom da radim ovu vežbu?“. Ukoliko nemate iskustva, bilo bi dobro da vežbu pre prvog izvođenja uradite bez opterećenja po priloženom uputstvu iz skripte. Nakon toga izaberite gumu sa kojom ćete moći bez problema da izvedete 8 do 12 ponavljanja. Od izuzetnog je značaja da za početak ne upotrebljavate preveliko opterećenje. Bitnije je da pokret izvedete pravilno, od početka do kraja. Čak i iskusni vežbači moraju proći kroz period privikavanja, jer elastično opterećenje nema skoro nikakve veze sa opterećenjem koje daju slobodni tegovi, ili mašine, na koje ste navikli. Sa druge strane, nemojte raditi npr. čučnjeve (vežba koja se obično radi sa najvećim opterećenje) samo sa žutom gumom, jer ona daje najmanje opterećenje. Ukoliko podcenite sebe može doći do prekomernog istezanja gume i do njenog oštećenja.

-Vežbe možete izvoditi polako, normalnim tempom, i izuzetno brzo, u zavisnosti do toga šta želite da postignete. Bez obzira na brzinu pokreta, vodite računa da vi kontrolišete TubeR, a ne on vas, kako biste izbegli povrede i uvećali efekat treninga.

-U toku izvođenja vežbe ne zadržavajte dah, dišite ravnomerno. Izdisaj vršite prilikom teže faze pokreta (kada gurate, vučete…), a udisaj prilikom lakše faze (pri povratku u početni položaj).

-Vežbajte celo telo podjednako.