Ovo su samo neki od razloga iz kojih bi trebalo da kupite TubeR.

1. Efikasan je. Pomoći će vam da skinete višak kilograma ili nabacite masu i izvajate vaše telo do savršenstva. Ukoliko ne volite ili ne možete da trčite, sa TubeR-om možete odraditi aerobni trening umesto toga. Mogućnost izvođenja bilo kog pokreta pod opterećenjem znači da možete da stavite akcenat na bilo koji mišić, ili mišićnu grupu, tako da od svog tela možete da napravite upravo ono što želite. Naravno, za dobre rezultate je potreban i dobar trening, kvalitetna ishrana kao i odmor. Za vrhunske rezultate potrebna je i suplementacija.

2. Pristupačan je. Za 3700 dinara, koliko košta lady set, možete vežbati godinu dana pa čak i više. To znači da vas mesečni trening košta manje od 308 dinara. Posebnu prednost predstavlja to što sa jednim setom može vežbavi cela porodica.

3. Jednostavan je za upotrebu. U svega nekoliko koraka, za postavljanje celog sistema, potrebno je 10-15 sekundi. Isto toliko potrebno je za prelazak iz vežbe u vežbu. Uz svaki TubeR set dobijate na poklon poster za vrata, dimenzija 100x70cm, sa prikazom izvođenja 155 vežbi.

4. Možete ga poneti bilo gde. Težak 1-2kg, dimenzija 36x35x10cm, staje u svaki ranac, kofer, ili putnu torbu. Više ne morate da propuštate treninge zato što tamo gde ste se zaputuli nema uslova za vežbanje. Čak i ako ne putujete nigde, zbog TubeR-a nećete morati da pravite razmeštaj u stanu jer zauzima vrlo malo mesta. Toliko je mali da se može desiti da ga zagubite. U tom slučaju poručite novi set ovde.

5. Omogućava izvođenje preko 155 vežbi. Opterećenje koje TubeR daje se ne oslanja na gravitaciju, već na otpor koji daju same gume. Upravo iz tog razloga praktično ne postoji ograničen broj vežbi koji možete izvesti a mišići su pod konstantnom tenzijom bez obzira na položaj i ugao izvođenja vežbe. Uz to, izvođenje pokreta je potpuno prirodno.

6. Štedi vaše zglobove, tetive i ligamente. Odsustvo momenta sile pri vežbanju sa TubeR-om je dovoljan razlog da počnete da ga koristite. Pri vežbanju sa slobodnim tegovima ili mašinama često se upotrebljava „varanje“. Naglim pokretom se težina gura ili povlači, što uzrokuje lakše završavanje pokreta zbog pojave momenta sile. Pri tome, tetive, zglobovi i ligamenti trpe najveće opterećenje zbog naglog pokreta i tada najčešće dolazi do povreda (uz to, u tom trenutku je angažovan najmanji broj mišićnih vlakana). TubeR na početku pokreta isporučuje malo opterećenje, koje se postepeno povećava do kraja pokreta. To znači da ćete morati da vučete jače na kraju pokreta kada je vaš mišić najjači, nego na početku kada je najslabiji i najranjiviji. Time stimulišete mišić na pravi način (malo mišićnih vlakana na početku pokreta malim opterećenjem- više mišićnih vlakana pri kraju pokreta većim opterećenjem). Ukoliko ne koristite „varanje“ prilikom podizanja tegova, ograničeni ste na ono opterećenje koje možete da podignete u početnom (najslabijem) položaju, što znači da nećete dovoljno stimulisati mišić u „najjačoj“ fazi pokreta. Pri vežbanju sa TubeR-om, stvar je potpuno drugačija jer TubeR funkcioniše na isti način kao i vaši mišići!

7. Neverovatan tonus mišića. Zbog toga što opterećejne konstantno raste, u mišić se tokom treninga sa TubeR gumama dovodi mnogo više krvi. To znači da će do vaših mišića stići više hranljivih materija, da će brže napredovati, i da će tonus biti fantastičan.

8. Namenjen je svima. Bez obzira na to da li je u pitanju rekreacija, rehabilitacija, ili aktivno/profesionalno bavljenje sportom, bez obzire na pol i godine. Kombinovanjem 6 različitih opterećenja uz skoro neograničen broj vežbi iz TubeR-a svi mogu izvući ono što im je potrebno.

9. Omogućava razvoj specifične snage koju je gotovo nemoguće razviti upotrebom nekog drugog rekvizita, sprave, slobodnih tegova… Upotreba TubeR-a najsličnija je borbi sa živim protivnikom. Što više razvlačite gume, to će vam se one više suprotstavljati, i davati veći otpor. Najveću korist iz ove osobine TubeR-a mogu da izvuku oni koji se bave borilačkim sportovima i veštinama.

10. Eliminiše potrebu za trening partnerom. Više vam ne treba trening partner, pomoć oko postavljanja i skidanja tegova, neko ko će paziti da tegovi ne padnu na vas jer nećete imati snage za izvođenje poslednjeg ponavljanja u seriji. TubeR je lagan tako da vas neće povrediti, a opet dovoljno „snažan“ kako bi vam obezbedio zaista dobar trening.

11. Pokreće mišiće stabilizatore. Mišići kojima malo ko pridaje značaj, a koji obezbeđuju pravilno izvođenje pokreta i sprečavaju povrede. TubeR vam omogućava izvođenje specifičnih vežbi koje će izolovati npr. mišiće rotatore ramena. Kada ruke prestanu da vam se tresu prilikom izvođenja vežbi (jer vaši stabilizatori nisu dovoljno jaki), znaćete da ste napravili prvi korak ka zdravijem telu.

12. Vežbajte brže i eksplozivnije. Zbog odsustva momenta sile, sve vežbe možete izvoditi brže i eksplozivnije nego što ste navikli bez bojazni da ćete se povrediti. Ovo je izuzetno važno za sportiste, kao i za ozbiljnije rekreativce.

13. Lako se uklapa i kombinuje sa svim drugim sistemima i programima vežbanja. Ukoliko ne možete bez odlaska u teretanu, ponesite TubeR sa sobom i upotpunite trening (u toku je kreiranje specijala vezanog za upotrebu TubeR-a u teretani). Takođe, jednako dobro će se uklopiti u bilo koji aerobik/fitnes program. TubeR je idealan i kao osnovni i kao pomoćni rekvizit za vežbanje.

14. Potpuno je nečujan. Jedini zvuk koji ćete čuti prilikom vežbanja je vaše disanje.