P: Šta je bolje, gume ili tegovi?
O: I TubeR gume i tegovi služe za izvođenje pokreta sa dodatnim opterećenjem. Ukoliko imate ograničen budžet, TubeR gume su najbolje i najisplativije rešenje, zato što za vrlo malo novca dobijate rekvizit sa kojim možete izvesti praktično neograničen broj vežbi sa velikim opterećenjem. U setu koji košta 7950din. dobijate čak 63 nivoa opterećenja od 2 do 127kg. Pritom možete raditi vežbe za sve mišićne grupe. Na tegove istog opterećenja biste morali da potrošite bar 4 puta više novca, što je preko 30.000din. Pritom, sa tim tegovima ne možete da uradite ni pola vežbi koje možete da uradite sa TubeR gumama. Da biste izveli druge vežbe (i to ne sve), trebao bi vam ceo „gladijator“, koji košta preko 50.000din i zauzima pola sobe. Zato, za nekoga ko se rekreativno bavi sportom, TubeR gume će biti sasvim dovoljne, i nema potrebe za drugim trenažnim sredstvima. Zauzimaju vrlo malo prostora, sa njima može vežbati cela porodica, mogu se poneti bilo gde, i ukoliko se koriste prema uputstvu mogu trajati godinama. Mi svakako nismo protiv tegova, jer se kombinacijom postižu najbolji/vrhunski rezultati, i zato mnogo naši reprezentativci u odbojci, košarci, vaterpolu, karateu, boksu, rvanju, džudou… koriste pored tegova i TubeR gume, kao i sve ostale naše proizvode.

P: Za koliko će se videti prvi rezultati vežbanja?
O: Prve ekefte ćete videti već nakon prvih nekoliko serija, ali je za prve prave rezultate potrebno malo duže vreme (oko 4 nedelje redovnog vežbanja). Uzmite u obzir i to da će na vaše rezultate uticati još drugih faktora kao što su ishrana, intenzitet, obim i vrsta treninga, odmor…

P: Da li ću se nabildovati od vežbanja sa TubeR-om?
O: To zavisi isključivo od vas i programa po kom vežbate, vaše ishrane… Devojke ne moraju da brinu da će nabaciti previše mišićne mase, ali će značajno popraviti tonus mišića. Najbitnije od svega je to što ćete se osećati skroz prirodno i nećete osetiti ukočenost svih delova tela kao od vežbanja u teretani.

P: Da li tokom vremena i konstantne upotrebe dolazi do izduženja guma?
O: Potrebno je svega nekoliko razvlačenja da guma dobije svoju konačnu dužinu. Nakon toga, njene dimenzije u mirovanju ostaće konstantne.

P: Da li je TubeR siguran za upotrebu?
O: Ukoliko se pridržavate uputstva- apsolutno!

P: Kako funkcioniše TubeR u poređenju sa slobodnim tegovima?
O: Elastično opterećenje ima drugačija svojstva od slobodnih tegova i sprava za vežbanje jer se opterećenje koje proizvodi ne oslanja na gravitaciju. Za razliku od slobodnih tegova, kriva snage koju isporučuje TubeR je slična kao i kriva snage vaših mišića, što znači da će TubeR pravovremeno povećavati otpor i time na najbolji način stimulisati vaše mišiće.

P: Kako da održavam gume?
O: Hlorisana (kao i slana) voda smanjuje vek trajanja TubeR-a, pa se upotreba u bazenu i moru ne preporučuje. Ukoliko to ipak uradite, isperite gume destilovanom vodom i ostavite ih da se osuše (nikako na suncu). Nakon vežbanja, gume možete očistiti krpom nakvašenom destilovanom vodom i potom ih ostaviti da se osuše.